Zoeken op

Zoeken op

Alles

7 december 2021

Preventie van verzuim

Dinsdag 7 december om 19.30 uur stond Moore MTH talks! in het teken van het thema: Preventie van verzuim.

Focus op preventie van verzuim zorgt niet alleen voor kostenbesparing, maar zorgt ook voor gezonde, tevreden en gelukkige medewerkers. Hierdoor stijgt productiviteit en bevlogenheid. Voor jou als ondernemer een belangrijk thema. Werknemers zijn immers het werkkapitaal, hun welbevinden is daarom een groot goed voor jou en jouw bedrijf. Hoe zet je als organisatie effectief in op preventie en wat zijn daarin jouw rechten en plichten als werkgever?

Terugkijken webinar
Preventie en verzuim

Samenvatting

Focus op preventie van verzuim zorgt niet alleen voor kostenbesparing, maar ook voor gezonde, tevreden en gelukkige medewerkers. Hierdoor stijgt productiviteit en bevlogenheid. Voor jou als ondernemer een belangrijk thema. Daarom ging onze Moore MTH talks! van dinsdag 7 december over hoe je verzuim kunt voorkomen.

Daan de Boer, Directeur bij Adaptics, nam ons tijdens de Moore MTH talks! mee in thema’s als (preventie van) verzuim, bevlogenheid, fysieke klachten, leefstijl, vergrijzing en vitaal thuiswerken. Het gevolg van focus op preventie is minder (langdurig) verzuim.

Liesbeth Leijten is Senior adviseur juridische zaken bij Moore MTH. Zij vertelde tijdens de Moore MTH talks! over de rechten en plichten rondom verzuim en preventie daarvan voor zowel werkgevers als werknemers. Daarnaast deelt ze haar ervaring in de praktijk.

In deze Moore MTH talks! werden tips gegeven over hoe je verzuim kunt voorkomen en hoe je als werkgever daarvoor zorgt. Dit zijn bijvoorbeeld dat je bij een re-integratieproject vroeg een adviseur juridische zaken inschakelt om te zorgen dat het re-integratiedossier op orde is. Daarnaast kwam aan bod dat het belangrijk is om duidelijke verwachtingen te scheppen bij het aangaan van het dienstverband. In het webinar kwam ook naar voren dat het echt van groot belang is dat je als werkgever weet wat er speelt bij je werknemer. Liesbeth adviseert dan ook altijd om ervoor te zorgen dat je met regelmaat contact zoekt met de werknemers. Daan geeft je nog een belangrijke tip mee: Een gedegen 0-meting is een goed startpunt voor iedere organisatie. Medewerkers die meedoen tonen over het algemeen minder verzuim. Tot slot kwam nog een belangrijke tip aan bod: Begin met inventariseren welke informatie je al hebt binnen de organisatie, zoals verzuimpercentage, verzuimoorzaken maar ook, waarom willen mensen hier eigenlijk werken? Wat drijft hen? Als je deze informatie hebt, kun je aan de slag met een plan om hier invloed op te hebben.

Deze Moore MTH talks! terugkijken? Bekijk hieronder de video of lees het uitgebreide verslag.

Wil je meer interessante evenementen van Moore MTH volgen? Op dinsdag 1 februari om 19.30 uur staat de talks! volledig in het teken van aandachtspunten voor de zorgsector. Volgens collega Arjen ter Horst kunnen ondernemers en instanties in de zorg nog beter voldoen aan de basisvoorwaarden, zoals bijvoorbeeld productieverantwoording. Tijdens deze talks gaat hij dieper in op thema’s, zoals: hoe om te gaan met winsten in de zorg, het opstellen van een juiste jaarrekening én de WNT. Zorg ervoor dat je erbij bent en meld je nu alvast gratis aan!

Terugkijken webinar


Daan de Boer - Adaptics

Daan de Boer – Directeur van Adaptics

Al ruim 4,5 jaar is Daan de Boer directeur bij Adaptics. Adaptics streeft ernaar om vitaal gedrag van organisaties en mensen te vergroten. Dat is wat hen drijft, al meer dan 12 jaar. Want: ‘vitale medewerkers zorgen voor een gezonde organisatie’, aldus Daan. Adaptics focust zich op thema’s als (preventie van) verzuim, bevlogenheid, fysieke klachten, leefstijl, vergrijzing en vitaal thuiswerken.

Tijdens de Moore MTH talks! gaan wij met Daan in gesprek over het thema Preventie van Verzuim. Volgens Daan zorgt een focus op preventie voor vitale en gezondere medewerkers met een hogere productiviteit en bevlogenheid. Het gevolg: minder (langdurig) verzuim.

‘Soms worden bepaalde signalen al geuit door een medewerker, bijvoorbeeld stress. Maar wat ligt daaronder? Aan welke knop moet de organisatie draaien om dit naar beneden krijgen? Daar helpen wij organisaties mee, in de vorm van onze diensten en interventies. Die zijn allemaal gekoppeld aan onze integrale aanpak’.


Vragen

Wij doen er alles aan om de (ingestuurde) vragen tijdens de talks! te beantwoorden, daarom kun je jouw vraag meesturen met je aanmelding óf live stellen tijdens de talks!

Kom ik zelf ook in beeld tijdens het webinar?

Tijdens dit webinar kom je niet in beeld. Je kunt dus lekker ontspannen kijken vanaf huis, op de bank of waar je je ook bevindt.