Zoeken op

Zoeken op

Alles

22 september 2021

Prinsjesdag webinar 2021

Dinsdag 21 september was het weer zover: Prinsjesdag! Op deze dag presenteerde het kabinet de nieuwe plannen voor het jaar 2022. De dag na Prinsjesdag, woensdag 22 september om 19:30 uur, gingen wij tijdens een webinar in op de nieuwe plannen en de aandachtspunten voor bedrijven en ondernemers.

Terugkijken webinar

Online

Prinsjesdag webinar 2021

Moore MTH Prinsjesdag webinar 2021

Op woensdag 22 september om 19.30 uur organiseerden wij een speciaal Prinsjesdag webinar. We gingen tijdens de uitzending in op de nieuwe plannen van het kabinet en de gevolgen voor bedrijven en ondernemers, zodat jij weer helemaal op de hoogte bent.


Prinsjesdag webinar verslag

Het verslag van de Prinsjesdag webinar lees je hier: Het verslag.

Vragen

Tijdens deze Prinsjesdag webinar werden erg uiteenlopende vragen gesteld. Toch bleken bepaalde vragen te complex of te privé om in de chat te plaatsen.

Heb jij n.a.v. deze samenvatting én de terugkijkvideo nog een vraag en wil je graag een consultmoment? Dat kan! Wij bieden een gratis consultmoment aan met Marc, Marco of Leon. Tijdens dit consultmoment krijg je de gelegenheid om in te zoomen op jouw persoonlijke situatie. Heb jij daar behoefte aan? Geef dat dan aan via de moore-mth.nl/yes pagina. Je vindt de button ook links bovenaan op je scherm.

Ook vind je op deze pagina meer informatie, bijvoorbeeld de Special Miljoenennota 2022 en een top 10 van fiscale voorstellen. Lees ze door voor meer informatie waar jij je voordeel mee kan doen voor jouw onderneming.

Marc Kamermans – Belastingadviseur 

Marc werkt ruim 25 jaar als belastingadviseur binnen de algemene MKB praktijk. Juist de diversiteit van de MKB praktijk met haar specifieke fiscale aandachtspunten spreekt hem aan. Het geeft hem de ruimte voor zijn fiscale creativiteit, zonder daarbij de mens uit het oog te verliezen. Al vele jaren geeft Marc kort na Prinsjesdag een scherpe toelichting op de gepresenteerde plannen en plaatst deze in het juiste fiscale perspectief.

Leon Scheffel – Adviseur MKB 

Leon werkt binnen de accountantstak van Moore MTH als adviseur voor onze MKB cliënten. Daarnaast volgt Leon het meerjarenopleidingstraject tot AA-accountant. Ook schrijft Leon columns, waarin hij nieuws in de wereld koppelt aan de beursontwikkelingen en waarbij hij de trends voor de lezer visueel inzichtelijk maakt. Leon zal tijdens het webinar ingaan op het effect van de nasleep van de coronacrisis en in hoeverre dit een bedreiging kan zijn voor de economische groei.

Marco de Weerd – Adviseur omzetbelasting 

Marco werkt als belastingadviseur al meer dan 20 jaar op het gebied van btw, overdrachtsbelasting en douane. Behalve bij belastingadvieskantoren heeft hij ook een aantal jaren als btw-specialist in het bedrijfsleven gewerkt. Daarnaast is Marco docent bij Fiscaal Vanmorgen waar hij verschillende cursussen op het gebied van btw verzorgt.

Aandachtspunten

Tijdens dit webinar hebben we meer verteld over de volgende aandachtspunten:

Komt er een solidariteitsheffing voor bedrijven die voordeel hebben gehad van de coronacrisis? Afhankelijk van de kleur van het kabinet zal de invulling verschillen. Duidelijk is wel dat de miljarden aan corona uitgaven ergens vandaag moeten komen.
Lukt het het kabinet om in 2022 de box 3 forfaitaire vermogensrendementsheffing eerlijker te maken? Hiermee kan de regering tegemoet komen aan de maatschappelijke kritiek op het huidige stelsel van vermogensrendementsheffing.
Zogenaamde informeel kapitaalstructuren worden per 2022 aangepakt, is het plan. Via deze structuren kunnen bedrijven binnen een concern belasting ontwijken door gebruik te maken van verschillen tussen internationale belastingstelsels. Dit is onwenselijk volgens de regering. Maar deze plannen raken zeker ook de Nederlandse MKB-ondernemingen.
De vorig jaar geïntroduceerde baan gerelateerde investeringskorting (de BIK) is weer van de baan en krijgt een andere invulling.
Wat is de stand van zaken rondom excessief lenen? Het voornemen van de regering om in te grijpen in de omvang van de leningen van de eigen BV en bij het overschrijden van een plafond het herkwalificeren van de lening in een belast dividend.

Ook tijdens dit webinar: 

De Nederlandse economie werd in het jaar 2020 getroffen door de grootste economische krimp sinds de Tweede Wereldoorlog. Inmiddels ziet de toekomst er weer wat rooskleuriger uit en door de ruimhartige steunmaatregelen van de overheid is de verwachting dat economie zich dit jaar krachtig gaan herstellen. Toch moet het effect van de nasleep van de coronacrisis niet onderschat worden. Tijdens dit webinar gaat Leon Scheffel in op de volgende thema’s:

Is er een kans op oververhitting van de economie?
Het verband tussen de financiële markten en de economie.

In ongeveer 60 minuten gaven de onderstaande sprekers jou meer informatie en tips, die jou en jouw onderneming kunnen helpen.


Vragen

Wij doen er alles aan om de (ingestuurde) vragen tijdens deze Prinsjesdag webinar te beantwoorden, daarom kun je jouw vraag meesturen met je aanmelding óf live stellen via de chat.

Kom ik zelf ook in beeld tijdens het webinar?

Tijdens dit webinar kom je niet in beeld. Je kunt dus lekker ontspannen kijken vanaf huis, op de bank of waar je je ook bevindt.

Wil je meer weten over de evenementen van Moore MTH? Of een webinar terugkijken? Klik hier voor meer informatie.

 


Meer weten over Prinsjesdag 2021?

Fiscale maatregelen

Special Miljoenennota 2022

Deze special bevat voorstellen van het kabinet die de komende periode in het parlement worden behandeld.

fiscale voorstellen prinsjesdag

Top 10 fiscale voorstellen

Welke belangrijke fiscale voorstellen voor ondernemers kwamen op Prinsjesdag uit het koffertje van de demissionair minister van Financiën? Hier lees je meer over de tien belangrijkste voorstellen op een rij.

Prince's Day

Prinsjesdag 2021: wat weten we al?

Gisteren was het weer Prinsjesdag en werd er gepresenteerd wat er op belastinggebied in 2022 gaat veranderen. Maar wat was al eerder bekend? Een paar belangrijke punten op een rij.