Zoeken op

Zoeken op

Alles

Prinsjesdag webinar

Dinsdag 19 september vond Prinsjesdag weer plaats! Op woensdag 20 september om 19.30 uur gingen wij tijdens ons jaarlijkse webinar in op de plannen en aandachtspunten van het kabinet voor ondernemers en bedrijven. Kijk het webinar terug!

Aanmelden consultmoment
Prinsjesdag webinar

Samenvatting Prinsjesdag webinar

De plannen van het kabinet zijn bekendgemaakt. Wat betekenen de plannen voor jou als ondernemer? En wat betekent het voor jouw onderneming? We gingen hierover in gesprek met Marc Kamermans, Sandra van der Veer én Marco de Weerd.

In het Prinsjesdag webinar werd besproken of het demissionaire kabinet alle problemen gaat aanpakken met deze nieuwe plannen. Daarnaast kwam aan bod welke drie wijzigingen er zijn in de bedrijfsopvolgingsregeling (BOR) en de doorschuifregeling (DSR). Marc geeft je mee wat de wijzigingen zijn met betrekking tot box 2. Sandra noemde wat de plannen betekenen voor box 3 en het rendement op sparen. Marco ging in op de wijzigingen van de omzetbelasting in het Belastingplan. Tot slot kwam aan bod: Laten we snel een drankje gaan nemen nu het nog betaalbaar is, want de accijns op alcoholische dranken gaat omhoog!

Dit webinar terugkijken? Bekijk hieronder de video of lees het uitgebreide verslag.

Terugkijken webinar

Marc Kamermans – Belastingadviseur

Marc werkt ruim 25 jaar als belastingadviseur binnen de algemene MKB praktijk. Juist de diversiteit van de MKB praktijk met haar specifieke fiscale aandachtspunten spreekt hem aan. Het geeft hem de ruimte voor zijn fiscale creativiteit, zonder daarbij de mens uit het oog te verliezen. Al vele jaren geeft Marc kort na Prinsjesdag een scherpe toelichting op de gepresenteerde plannen en plaatst deze in het juiste fiscale perspectief.

Marc Kamermans
Sandra van der Veer

Sandra van der Veer – Belastingadviseur

Sandra werkt als belastingadviseur al meer dan 20 jaar binnen de algemene MKB praktijk. Daarvoor heeft zij op de internationale praktijk gewerkt. Sinds mei 2023 is zij werkzaam bij Moore MTH. Naast belastingadviseur is Sandra ook een gecertificeerde financieel planner. Zij kan relaties niet alleen op fiscaal gebied van advies voorzien, maar ook op het gebied van financiële plannen voor de fiscale en juridische gevolgen van bijvoorbeeld trouwen, scheiden, overlijden of bedrijfsovername.

Marco de Weerd – Adviseur omzetbelasting

Marco werkt als belastingadviseur al meer dan 20 jaar op het gebied van btw, overdrachtsbelasting en douane. Behalve bij belastingadvieskantoren heeft hij ook een aantal jaren als btw-specialist in het bedrijfsleven gewerkt. Daarnaast is Marco docent bij Fiscaal Vanmorgen waar hij verschillende cursussen op het gebied van btw verzorgt.

Marco de Weerd