Zoeken op

Zoeken op

Alles

16 september 2020

Prinsjesdag webinar

Op woensdag 16 september om 19.30 uur organiseerden wij een speciaal Prinsjesdag webinar. We gingen tijdens de uitzending in op de nieuwe plannen van het kabinet en de gevolgen voor bedrijven en ondernemers, zodat jij weer helemaal op de hoogte bent.

Online

Prinsjesdag webinar

Terugkijken Prinsjesdag webinar

 


Samenvatting

Op 16 september 2020 werden we ’s avonds meegenomen in de kabinetsplannen die op Prinsjesdag werden gepresenteerd. Een vol, veelzijdig uur, waarin onze specialisten de belangrijkste punten voor ondernemers samenvatten en van een kritische kanttekening voorzien.

Leon Scheffel, adviseur voor MKB klanten bij Moore MTH, neemt ons mee in het economische scenario van een V-herstel en de beurzen. Wat is het verschil met de vorige financiële crisis?

Marc Kamermans, belastingadviseur binnen de MKB praktijk, vertelt over de verwachte veranderingen in de box 3 inkomstenbelasting. Voor wie zijn deze wijzigingen gunstig, en voor wie pakken ze ongunstig uit? En wat zijn zijn verwachtingen voor ondernemers de komende tijd?

Marco de Weerd is belastingadviseur op het gebied van btw, overdrachtsbelasting en douane. Hij is aan het woord over de overdrachtsbelasting en de gevolgen daarvan voor starters op de woningmarkt. Is het slim om dit jaar nog een huis te kopen, of wacht je beter nog even tot volgend jaar? En wat gaat er eigenlijk veranderen voor bedrijven die internationaal handelen?

Daarnaast keken we even buiten Nederland naar andere landen in Europa en zelfs naar de verkiezingen in de Verenigde Staten.

Zeer veel en diverse onderwerpen dus, genoeg reden om het even terug te kijken (zie formulier hierboven). Of lees de Miljoenennota Special of de Top 10 plannen Prinsjesdag.


Meer nieuws rondom Prinsjesdag


Webinar

Prinsjesdag vindt dit jaar plaats op dinsdag 15 september. De Troonrede wordt dit jaar niet uitgesproken in de Ridderzaal, maar in de Grote Kerk in Den Haag.

Ook onze Prinsjesdag bijeenkomst ziet er dit jaar anders uit dan anders. We hebben ervoor gekozen om in 2020 geen grote live evenementen te organiseren, maar dat betekent niet dat er geen Prinsjesdag bijeenkomst is.

Afgelopen woensdag 16 september om 19.30 uur organiseerden wij een speciaal Prinsjesdag webinar. We gingen tijdens de uitzending in op de nieuwe plannen van het kabinet en de gevolgen voor bedrijven en ondernemers.

We zetten de belangrijkste punten uit de Troonrede voor je op een rijtje.

De Staatssecretaris van Financiën kondigde aan dat alle bekende plannen rondom de aanpassing van de heffing box 3 van tafel zijn. Welke plannen – en wellicht al wetsvoorstellen – daarvoor in de plaats komen, zal met Prinsjesdag bekend worden gemaakt. Althans, dat is de toezegging. Tijdens het webinar vertellen wij hier meer over en geven onze eerste reactie.

Benieuwd wat de gevolgen van het Belastingplan voor jou en je onderneming zijn? Vul dan het bovenstaande formulier in en wij sturen je de toegangslink op.