Zoeken op

Zoeken op

Alles

Webinar | Belastingheffing bij overlijden

Op dinsdag 4 april om 19.30 uur stond De Talks in het teken van het thema: ‘Belastingheffing bij overlijden’. Kijk het webinar terug!

Aanmelden consult of whitepaper
Webinar belastingheffing overlijden

Samenvatting Belastingheffing bij overlijden

Een overlijden is nooit leuk. Te veel belasting betalen ook niet. Hoe kun je voorkomen dat het te veel is? Wat kun je regelen zodat je jouw nabestaanden financieel verzorgd achterlaat? We gingen hierover in gesprek met Martien Nelemans-Veldhuis en Jacques Pilon.

In De Talks: ‘Belastingheffing bij overlijden’ werd besproken hoe het zit met de erfbelasting. Daarnaast kwam aan bod hoe je je testament kan optimaliseren. In het webinar kwam ook naar voren wat de fiscale gevolgen zijn bij overlijden van een dga. Martien vertelde over hoe een persoonlijk financieel plan je inzicht kan geven in je huidige én toekomstige financiële situatie. Jacques gaf mee hoe schenken werkt, zowel op papier als voor onroerend goed. Tot slot kwam nog een goede tip: Bespreek je financiële situatie met je partner.

Deze Talks terugkijken? Bekijk hieronder de video of lees het uitgebreide verslag.

Terugkijken webinar

Martien Nelemans-Veldhuis – Belastingadviseur

Martien is belastingadviseur bij Moore MTH. Dagelijks is zij betrokken bij de advisering aan particulieren en ondernemers. Daarbij draait het vaak om onderwerpen als ‘schenken’ en ‘erven’. Te denken valt hierbij aan: schenkingsplannen, huwelijkse voorwaarden en testamenten.

Daarnaast maakt Martien financiële planningen. Met een persoonlijk financieel plan kan zij jou inzicht geven in je huidige én toekomstige financiële situatie.

mr. Martien Nelemans - Veldhuis
Jacques Pilon

Jacques Pilon – Belastingadviseur

Jacques is belastingadviseur in de algemene praktijk. Hij adviseert veelal ondernemers die een familiebedrijf hebben en (vermogende) particulieren.

De specialisatie van Jacques ligt op het vlak van ondernemers die via een eigen BV werken, de DGA (Directeur-GrootAandeelhouder). Hij adviseert hen in de verschillende fasen van hun onderneming: vanaf de start/koop tot een uitbreiding/herstructurering tot aan de verkoop. Daarbij kijkt hij met name hoe de DGA het (fiscaal) meest optimale resultaat kan bereiken in de mix tussen onderneming en privé.

Jacques beantwoordt dagelijks vragen als: ‘Waar staat de DGA?’ Of: ‘Wat is het risico bij onverhoopt overlijden?’ Hij begeleidt ondernemers in het afdekken of minimaliseren van dergelijke risico’s.