Zoeken op

Zoeken op

Alles

6 april 2021

Werk-privébalans voor ondernemers en directeuren

Werk jij je vaak een slag in de rondte? Het combineren van de aansturing en groei van je bedrijf met een gelukkig leven thuis, doet een sterk beroep op je verantwoordelijkheid, veerkracht en doorzettingsvermogen. Hoe ga jij hiermee om en hoe vind je de juiste balans? Dit zijn belangrijke thema’s voor jou, als ondernemer of directeur! Daarom richten wij ons tijdens de Moore MTH talks! van 6 april op dit onderwerp.

Terugkijken webinar

Online

Werk-privébalans voor ondernemers en directeuren

Verslag uitzending

Tijdens deze Moore MTH talks! spreken we over de uitdaging van veel ondernemers: de balans tussen werk en privé. Het combineren van de aansturing en groei van je bedrijf met een gelukkig leven thuis, doet een sterk beroep op je verantwoordelijkheid, veerkracht en doorzettingsvermogen.

Hoe ga jij hiermee om én hoe vind je de juiste balans? Dit zijn belangrijke thema’s voor jou, als ondernemer of directeur.

Casper Jones is onze eerste gast. Casper is ‘on a mission to humanize business’. Als notaris-ondernemer is het zijn streven een omgeving te creëren waarin de ontwikkeling van de mens centraal staat. Daarbij wordt talent ontwikkeld vanuit een intrinsieke motivatie en wordt gebruik gemaakt van de collectieve intelligentie van alle collega’s binnen de organisatie. Volgens Casper vergroot menselijke ontwikkeling de veerkracht en het geluk van de mens. Veerkrachtige en gelukkige mensen voegen de meeste waarde toe. Voor henzelf en hun omgeving.

Hij heeft een ondernemend leven. Naast notaris en managing partner van VBC Notarissen is hij voorzitter van de Stichting Beroepsopleiding Notariaat. Hij schrijft ook frequent columns. Die columns wijdt hij aan thema’s die hem opvallen in zijn praktijk. Zijn meest recente columns hadden opvallende titels zoals: ‘Regeneratief eco-systeem’, ‘De wijsheid van onzekerheid’ en ‘Informatiedieet’.

Volgens Casper is het belangrijk dat je, ook in het zakelijke leven, ‘your whole self’ brengt en niet alleen maar ‘your best self’. Volgens hem is er veel aandacht voor de buitenkant, maar is het juist belangrijk om aan de binnenkant te werken. Hoe meer je werkt aan jouw binnenkant, des te zachter en mooier je leven wordt. Vanavond spreken we met Casper over zijn aanleiding om hierop te focussen én wat dit hem heeft gebracht.

Tijdens de talks! vertelde Casper over zijn werkdrive. Hij wilde graag notaris worden en vertelt waarom zijn schoonvader een voorbeeld voor hem was. Casper deed er alles aan om notaris te worden en verwaarloosde zichzelf en zijn relaties. Hoe meer applaus hij kreeg, hoe verdrietiger en meer down hij zich voelde. Kort daarna kreeg hij een burn-out. “De wortel moest in mij en niet daarbuiten”, aldus Casper. Hij wilde echt kunnen genieten en dingen doen die goed voelen. Hij ging het niet meer buiten zichzelf zoeken, maar in zichzelf. In de Moore MTH talks! beantwoordt hij ook inkomende vragen van de kijkers, zoals:

De andere gasten zijn Kees en Monique van Directiecoach. Hoe streven zij samen een goede werk-privébalans na en hoe helpen zij hier andere ondernemers en directeuren bij?

Kees heeft als voormalig directeur van diverse middelgrote bedrijven een sterke doel en resultaat-georiënteerde kijk op organisaties. Monique kijkt als psycholoog vanuit een professionele blik naar de innerlijke drijfveren, talenten en belemmerende overtuigingen.

Samen startten zij het bedrijf Directiecoach, om zo bij te dragen aan de ontwikkeling van ondernemers en directeuren op het gebied van persoonlijke-, organisatie- en leiderschapsontwikkeling.

Tijdens de Moore MTH talks! vertelden Kees en Monique met welke hulpvraag veel ondernemers en directeuren bij hen aankloppen. Welke hulp hebben zij precies nodig en waarom?

Ook vertelden ze meer over de aanpak die zij toepassen in hun coaching en op welke methodiek deze aanpak is gebaseerd.
Directiecoach kijkt naar ‘Blue Zones’, dat zijn gebieden op de wereld waar mensen ouder, gezonder en gelukkiger zijn.

Vier vragen staan tijdens de coaching centraal:

Vanuit daar werken zij naar een purpose statement en een practice statement en formuleer je acties. Zo verander je van dromen naar doen.

Tijdens de talks! geven Kees en Monique ook een zestal tips die jij vandaag al kunt toepassen in je leven én beantwoordden zij vragen die live werden gesteld door de kijkers zoals:

Tijdens de livewebinar kregen de kijkers de kans om zich aan te melden voor een gratis consultuur met Directiecoach of iemand van Moore MTH. Dit alles met het doel om meer in controle te zijn en energie over te houden voor dingen die voor de kijker belangrijk zijn.

Ook deden Kees en Monique een mooi aanbod. Zij boden een gratis coachingstraject aan t.w.v. 1250 euro, bestaande uit 12 uur coaching. Tijdens dit traject krijgt de winnaar de mogelijkheid om een persoonlijk en zakelijk kompas te ontwikkelen en deze vervolgens door te vertalen van dromen naar meetbare doelen, inclusief coaching om de eerste resultaten te bereiken.

Meer informatie of aanmelden voor toekomstige Moore MTH events? Klik dan hier.


Webinar terugkijken


Het onderwerp

Dinsdag 6 april om 19:30 uur stond de Moore MTH talks! in het teken van het thema: werk-privébalans voor ondernemers en directeuren.

Werk jij je vaak een slag in de rondte? Het combineren van de aansturing en groei van je bedrijf met een gelukkig leven thuis, doet een sterk beroep op je verantwoordelijkheid, veerkracht en doorzettingsvermogen. Hoe ga jij hiermee om en hoe vind je de juiste balans? Dit zijn belangrijke thema’s voor jou, als ondernemer of directeur! Daarom richten wij ons tijdens de Moore MTH talks! van 6 april op dit onderwerp.


 

Monique en Kees – gezamenlijke oprichters van Directiecoach

Monique Gerritsen en Kees van Middendorp zijn sinds 4 jaar ‘bestuurders’ van een gemengd gezin met vijf kinderen.

Kees heeft als voormalig directeur van diverse middelgrote bedrijven een sterke doel en resultaat-georiënteerde kijk op organisaties. Monique kijkt als psycholoog vanuit een professionele blik naar de innerlijke drijfveren, talenten en belemmerende overtuigingen.

Samen startten zij het bedrijf Directiecoach, om zo bij te dragen aan de ontwikkeling van ondernemers en directeuren op het gebied van persoonlijke-, organisatie- en leiderschapsontwikkeling. Hun belofte aan zichzelf en hun klanten is om vanuit liefde, excellentie en verbinding te creëren ongeacht de omstandigheden. Wat zien zij bij andere ondernemers en directeuren van bedrijven? En hoe ervaren zij hun eigen werk-privébalans, als rasechte ondernemers én koppel?

“Veel ondernemers verliezen zichzelf regelmatig in de waan van de dag. Dat weerhoudt ze ervan om de juiste prioriteiten te stellen en hun ‘geluks’ambitie te vormen”, aldus Kees.

Casper Jones – ondernemer én managing partner bij VBC Notarissen

Casper Jones is ‘on a mission to humanize business’.

Als notaris-ondernemer is het zijn streven een omgeving te creëren waarin de ontwikkeling van de mens centraal staat. Daarbij wordt talent ontwikkeld vanuit een intrinsieke motivatie en wordt gebruik gemaakt van de collectieve intelligentie van alle medewerkers van de organisatie. Volgens Casper vergroot menselijke ontwikkeling de veerkracht en het ‘sustainable’ geluk van de mens en veerkrachtige / gelukkige mensen voegen de meeste waarde toe (voor henzelf en hun omgeving).

Hij heeft een ondernemend leven. Naast notaris Conscious Business en managing partner van VBC Notarissen is hij voorzitter van Stichting Beroepsopleiding Notariaat. Hij schrijft ook frequent columns in het plaatselijke businessblad Ondernamen. Deze columns wijdt hij aan thema’s die hem opvallen in zijn praktijk. Zijn laatste columns zijn getiteld: ‘Regeneratief eco-systeem’, ‘De wijsheid van onzekerheid’ en ‘Informatiedieet’.

Volgens Casper is het belangrijk dat je, ook in het zakelijke leven, ‘your whole self’ brengt en niet alleen maar ‘your best self’. Volgens hem is er veel aandacht voor de buitenkant, maar is het juist belangrijk om aan de binnenkant te werken. Hoe meer je werkt aan jouw binnenkant, des te zachter en mooier je leven wordt. Hieraan werken is volgens Casper niet de makkelijkste weg. Het kost veel moed en doorzettingsvermogen.

‘Het belangrijkste fundament voor je (werkende) leven is jouw intrinsieke motivatie. Hoe eerder je achter komt what makes you tick, des te gelukkiger en ook succesvoller je zal zijn.’

Wat was de aanleiding voor Casper en wat is er veranderd in zijn (zakelijke- en privé)leven? En hoe reageert zijn omgeving hierop? Hij vertelt het jou tijdens de Moore MTH talks!


Moore MTH talks!

Met dit online concept brengen we actuele en relevante thema’s onder jouw aandacht. Elke eerste dinsdag van de maand nemen we jou in 30 tot 45 minuten mee in steeds een ander onderwerp dat interessant is voor jou. Zowel specialisten van Moore MTH als sprekers vanuit het werkveld én ondernemers uit de praktijk komen aan het woord. Het is mogelijk zelf vragen in te sturen, vooraf of tijdens de talks!


Kom ik zelf ook in beeld tijdens het webinar?

Tijdens dit webinar kom je niet in beeld. Je kunt dus lekker ontspannen kijken vanaf huis, op de bank of waar je je ook bevindt.

Wil je meer weten over onze webinars? Neem dan gerust een kijkje op onze webinar pagina.