Zoeken op

Zoeken op

Alles

3 november 2020

‘Werkgeluk binnen mijn organisatie’

3 november om 19:30 uur was het alweer tijd voor onze derde Moore MTH talks! Met dit online concept brengen we actuele en relevante thema’s onder jouw aandacht.

Terugkijken webinar

Online

‘Werkgeluk binnen mijn organisatie’

In het kort

De eerste dinsdag van november stond het onderwerp ‘Werkgeluk binnen jouw organisatie’ centraal tijdens de Moore MTH talks!

Hebben jouw medewerkers zin om aan het werk te gaan? Grote kans dat ze werkgelukkig zijn!

Gelukkige werknemers blijven langer bij een organisatie en zijn minder vaak ziek. Ze zijn productiever, creatiever en zorgen voor meer omzet. Een werkgelukkige organisatie trekt talenten aan waardoor het zoeken naar nieuwe medewerkers makkelijker wordt.

Eva van der Last, oprichter van Werkgeluklab, vertelt ons wat werkgeluk inhoudt. Er zijn in het kort drie pijlers: verbinding, zingeving en doen waar je talenten liggen. Intrinsieke motivatie komt uitgebreid ter sprake, de motivatie die vooral vanuit jezelf komt. En waarom mag je maar 12 complimenten geven per dag? Werkgeluk bij medewerkers heeft veel positieve effecten op het bedrijf, dus er is voldoende reden aan de slag te gaan met haar tips voor meer werkgeluk.

Lees meer over de effecten van werkgeluk binnen organisaties in de onderstaande onderzoeksrapporten.

Femke van Velthoven is Happy manager bij skrepr, vertelt haar over haar bijzondere functie. Door een snelle groei binnen het bedrijf ontstonden vragen als ‘hoe behouden we deze mensen, hoe krijgen we de goede cultuur?’. Daar heeft Femke verschillende tips voor. Hoe zorgen ze dat de decembermaand online ook gezellig wordt? Een voorbeeld dat ze noemt is de intern gelanceerde podcast. En hoe werkt dat verder met thuiswerken?

Luitenant-kolonel Gert Strick spreekt over werkgeluk binnen de strijdmacht. Welke rol speelt intrinsieke motivatie en cultuur? Hij onderstreept duidelijk het grote belang van inspirerend leiderschap. En wat kunnen ondernemers van de strijdmacht leren?

Bekijk de aflevering hieronder volledig terug.

MTH talks! is er elk eerste dinsdag van de maand, steeds met een ander thema. Bekijk hier de andere afleveringen. De eerstvolgende talks! vindt plaats op 1 december en staat in het teken van “Het slecht weer scenario voor mijn onderneming”

Het volgende webinar dat op het programma staat zijn onze Eindejaarstips. Op 19 november vertellen we je wat je als ondernemer dit jaar nog fiscaal kunt regelen om je voor te bereiden op 2021. Moet je al anticiperen op aankomende veranderingen in wet- en regelgeving?

 

Webinar terugkijken


Het onderwerp

Het onderwerp voor de volgende Moore MTH talks! is:

“Werkgeluk binnen mijn organisatie”

Hebben jouw medewerkers zin om aan het werk te gaan? Grote kans dat ze werkgelukkig zijn! Maar wat is werkgeluk? De laatste jaren is er ontzettend veel onderzoek gedaan naar werkgeluk.

“Gelukkige werknemers blijven langer bij een organisatie werken, zijn minder vaak ziek, zijn productiever, creatiever en zorgen aantoonbaar voor meer omzet. Én een werkgelukkige organisatie trekt talenten aan waardoor het zoeken naar nieuwe medewerkers makkelijker wordt”, aldus werkgelukexpert Eva van der Last

Lees hier het gastblog van Eva: Kan een perfectionist ook gelukkig zijn?

In 30 tot 45 minuten geeft Eva jou, samen met de onderstaande sprekers, een frisse blik  (en praktische tips) die jou en jouw onderneming kunnen helpen.

Zorg ervoor dat je er bij bent en meld je nu gratis aan voor de Moore MTH talks! op dinsdag 3 november om 19:30 uur!


 

De sprekers

Eva van der Last

Eva van der Last van Werkgeluklab

Oprichter van Werkgeluklab. Helpt organisaties op een praktische wijze bij het vergroten van werkgeluk.

Luitenant-Kolonel Gert Strick

Luitenant-kolonel Gert Strick

Luitenant-kolonel Gert Strick vertelt in de talks! over de vormingsfase van zijn commando.

Femke van Velthoven - Skepr

Femke van Velthoven van skrepr

Happy Manager bij skrepr. Zet zich dagelijks in voor de “happiness” van haar collega’s en klanten.

Vragen

Wij doen er alles aan om de (ingestuurde) vragen tijdens ons webinar te beantwoorden, daarom kun je jouw vraag meesturen met je aanmelding.


Kom ik zelf ook in beeld tijdens het webinar?

Tijdens dit webinar kom je niet in beeld. Je kunt dus lekker ontspannen kijken vanaf huis, op de bank of waar je je ook bevindt.

Meer weten over onze webinars? Bekijk ze hier allemaal.