Zoeken op

Zoeken op

Alles

1

Accountantskantoor Meeuwsen & Ten Hoopen

Ingaande 1 mei 1978 wordt de vennootschapsovereenkomst gesloten. Een contract waaruit visie spreekt. In artikel 3 van de overeenkomst is de genoemde ruil vastgelegd: ‘’ter uitoefening van het beroep van registeraccountant zal Ten Hoopen zijn studie voor het diploma van register-accountant voortzetten’’.

Van ambitie naar werk

Zo werd een persoonlijke ambitie een contractuele verplichting voor Ten Hoopen. Beide heren vonden dit essentieel voor de toekomst van de onderneming.

In artikel 11 van het contract wordt verder vooruitgekeken: ‘’ vennoten zijn van mening dat er moet worden gezocht naar een passende versterking van de leiding van de vennootschap. Zij denken daarbij aan een registeraccountant of een fiscaal jurist die na enige jaren inwerken als vennoot zou kunnen toetreden. Die fiscaal jurist in de persoon van Frits Spijkers –vers afgestudeerd in Groningen- zou in 1979 als beginnend fiscalist het kantoor komen versterken. In 1980 haalde Ten Hoopen de RA-titel en waren alle technische kwaliteiten die op dat moment bij een modern accountantskantoor pasten in huis: aa, ra, mr en fb.