Zoeken op

Zoeken op

Alles

1

Afscheid Ten Hoopen; Meeuwsen Ten Hoopen registeraccountants en belastingadviseurs

Toen in 2000 Ten Hoopen afscheid nam stond er een kantoor met 38 miljoen gulden omzet, 16 vestigingen en 300 medewerkers.

Bij het afscheid van Ten Hoopen (links) een onderonsje met opvolger Spijkers. Plezier en gedeelde waarden als basis.

Nieuwe kantoren, nieuwe partners

Assen, Bussum, de Polders, de Veluwe; vele kantoren werden aangesloten en vele nieuwe partners traden toe tot de maatschap in de jaren ‘80 en ‘90.

Het aansturen van een dergelijk samenwerkingsverband vereist een aantal bijzondere kwaliteiten. Ten Hoopen beschikte over geduld, rust en kon uitstekend delegeren. Hij was scherp waar nodig en mild waar mogelijk. Spijkers omschreef hem bij zijn afscheid als volgt: ‘’een innemend en gemoedelijk man, zowel met sigaar als later zonder. Een voortreffelijke bestuurder.

Ten Hoopen had een ingebouwde automatische klimaatbeheersing, in staat om de juiste sfeer te scheppen ook in moeilijke situaties en confrontaties waarmee hij schijnbaar fluitend omging.’’ Kenmerkend voor de leiderschapsstijl was vertrouwen geven en verantwoordelijkheid delen. Altijd met in het achterhoofd het rentmeesterschap van de heer Meeuwsen. Met het vertrek van Ten Hoopen is afscheid genomen van de toevoeging ‘’co’’ in de naam. De oorspronkelijke oprichters werkten immers allebei niet meer bij MTH. Er waren alleen nog maar “co-tjes” over.