Zoeken op

Zoeken op

Alles

1

Vanaf 2000 tot 2014 Autonome groei onder leiding van Frits Spijkers

Een driekoppig bestuur in de persoon van Piet de Boer, Louis van der Burg en Frits Spijkers (voorzitter) zette de onderneming voort – uiteraard samen met de partnergroep en medewerkers.

Focus op autonome groei

Precies de drie mannen die samen met Ten Hoopen de maatschap vormden eind jaren ’80. De focus kwam vanaf 2001 te liggen op autonome groei.

Er vonden nog wel een aantal aansluitingen plaats maar de intensiteit van de groei lag in het versterken van hetgeen er al was. Een goede strategie die goed paste bij het economisch getijde. Er was overal groei. Onder operationele leiding van Piet de Boer en bestuurlijke leiding van Frits groeide de onderneming door naar wat in 2014 38 miljoen euro omzet was.

“Na de pionier Meeuwsen, de bouwer Ten Hoopen, was Frits een verbinder.”

Frits Spijkers heeft zich als voorzitter met name onderscheiden in de jaren dat het er op aan kwam. De financiële crisis ging gepaard met het vertrek van een generatie partners die jarenlang bepalend zijn geweest. De rechtsvorm werd gewijzigd in een coöperatie en ons goodwillsysteem werd afgeschaft. Vervolgens werd de bestuursstructuur aangepast met een directeur op het Facilitair bedrijf. Die transities in goede banen leiden was Frits bijzonder goed toevertrouwd. Na de pionier Meeuwsen, de bouwer Ten Hoopen, was Frits een verbinder.

“Voordat een klant een echte relatie is moet je elkaar gaan kennen, moet je vertrouwen geven, moet je hem gaan begrijpen.”

Frits Spijkers

Hij wist een generatiewisseling in de partnergroep en bestuur te combineren met behoud van teamgeest. Bij zijn afscheid, eind 2013, had hij een heldere boodschap: hoe de juridische structuur ook is: blijf maten! Zijn visie op ons werk kan gevat worden in letterlijke citaten die hij alle medewerkers voorhield in zijn afscheidsspeech: ’’voordat een klant een echte relatie is moet je elkaar gaan kennen, moet je vertrouwen geven, moet je hem gaan begrijpen. Vereenzelvig je niet met de klant. Je moet zijn of haar probleem oplossen, niet je eigen probleem. Maar leef je in en leef mee met je relaties.’’ Een combinatie van intimiteit en afstand. De kern van ons onafhankelijk partnerschap.

Met het afscheid dat Frits nam van onze club werd wederom de naam gewijzigd: MTH accountants & adviseurs. Ons nieuwe motto: “Een goed gevoel”. Een nieuw hoofdstuk in onze 65 jarige geschiedenis. De klaprozen in de uitingen van MTH behoren tot de familie van de ‘’pioniersbloemen’’. Een verwijzing naar ons begin: pionier Meeuwsen op zijn motor op zoek naar klanten in een nieuw land in een periode die voor velen een nieuw begin was.