Zoeken op

Zoeken op

Alles

Kennismaken met belastingadvies

Als je de zaken op fiscaal gebied goed voor elkaar hebt, profiteer je maximaal van het bedrijfsresultaat. Continu veranderende belastingwetten en –regels maken het lastig voor je om op de hoogte te blijven. Wij volgen de fiscale ontwikkelingen op de voet en vertalen deze wijzigingen naar je persoonlijke situatie. Zowel privé als voor het bedrijf. Omdat wij jouw belangen behartigen, treden we graag voor je op als gesprekspartner met de Belastingdienst.

Wil je meer weten over belastingadvies?
Kennismaken met belastingadvies

Belastingadvies

Het belastingrecht zorgt ervoor dat via Nederlandse burgers en ondernemers voldoende geldstromen de Nederlandse staatskas in vloeien om onze verzorgingsstaat op peil te houden.

Een belangrijke maatschappelijke taak van een belastingadviseur is zorgen dat onze klanten aan de Nederlandse wet- en regelgeving (blijven) voldoen. Het belastingrecht verandert namelijk in hoog tempo.

Onze serviceline Belastingadvies zorgt voor een goede nachtrust van onze klanten. Dit doen wij door tijdig en goed aan fiscale verplichtingen te voldoen, uitleg te geven, kansen te signaleren, rechtsbescherming te bieden en als vertrouwenspersoon op te treden.

Zo verzorgen wij de diverse benodigde belastingaangiften, kun je bij ons zowel zakelijk als privé terecht voor fiscale advisering, maar ook voor estate planning en financiële planning.

Aangiften

Wij verzorgen de aangiften inkomstenbelasting, vennootschapsbelasting, onroerendezaakbelasting, dividendbelasting, erf- en schenkbelasting. Hierdoor voldoet de klant aan zijn fiscale verplichtingen. Voor de aangiften op het gebied van loonbelasting en omzetbelasting hebben wij binnen Moore MTH twee specialistische afdelingen, te weten de servicelines BTW en Personeel en Salaris.

Doordat wij zijn aangesloten bij het wereldwijde netwerk Moore kunnen wij jou ook in contact brengen met belastingadvieskantoren in het buitenland die je verder helpen met jouw aangifteverplichtingen aldaar.

Advisering

Onze advisering omvat het gehele fiscale spectrum. Zo houden wij ons regelmatig bezig met bedrijfsopvolging, herstructurering, overnames en het beantwoorden van fiscale vragen. Maar ook met de verdeling bij echtscheiding en overlijden, het opzetten van de administratie voor starters en de correspondentie met de Belastingdienst.

Wij kunnen jou helpen bij het (juridisch) inrichten van de bedrijfsactiviteiten en persoonlijke financiën zodat je niet te veel belasting betaalt. Ook treden we in vooroverleg met de Belastingdienst over bepaalde standpunten waardoor je vooraf rechtszekerheid verkrijgt over de fiscale gevolgen van de beoogde rechtshandeling. Tevens bieden we rechtsbescherming tegen de overheid zodat je een eerlijk proces krijgt.

Je kunt bij ons terecht voor advisering vanuit Nederlands perspectief voor binnen en buitenland.

Daarnaast is de nodige kennis aanwezig op het gebied van onder andere erfrecht, handelsrecht en procesrecht. Hierdoor kijken wij verder dan alleen de fiscale optimalisatie. Voor arbeidsrecht maken wij gebruik van onze collega’s van de serviceline “Personeel en Salaris”.

Estate planning

Estate planning ziet toe op de meest optimale wijze van overdragen van het aanwezige vermogen naar de volgende generaties. Door hier tijdig mee aan de slag te gaan, wordt vaak veel belasting bespaard. Nog belangrijker is dat wij dit niet als het enige doel zien. Jouw wensen staan namelijk centraal en met dat in gedachte gaan wij op zoek naar de meest optimale mix voor jou.

Financiële planning

Steeds meer mensen willen weten waar zij financieel aan toe zijn. Is er straks genoeg spaargeld om met pensioen te gaan, kan die duurdere woning worden gekocht en hoe ziet het plaatje er uit bij overlijden of arbeidsongeschiktheid? Door het opstellen van een financieel plan kan antwoord worden gegeven op deze vragen. Maar daar blijft het niet bij. Wij komen met suggesties ter optimalisering, maar durven het jou ook aan te geven wanneer jouw doelen op deze manier niet worden bereikt en hoe hierin mogelijk kan worden bijgestuurd.

Kennismaken met een belastingadviseur?

Heb je vragen of wil je persoonlijk advies? Neem gerust contact met ons op. Wij staan voor je klaar!

drs. Bertjan Ruijter
Belastingadviseur