Zoeken op

Zoeken op

Alles

Personeel en Salaris

Loonbelasting & sociale verzekeringen

Weet je welke besparingen je kunt realiseren op het gebied van loonheffingen? Of welke risico’s je loopt wanneer fiscale en sociale wetten niet op de goede manier worden toegepast? Het lijken vaak kleinigheden, maar de praktijk is meestal anders. Zowel voor de besparingen als risico’s geldt dat een klein bedrag maal de massa alsnog tot een groot bedrag leidt. Onze specialisten loonbelasting/sociale verzekeringen adviseren je over de kansen en mogelijkheden van loonbelasting en sociale verzekeringen. Of het nu gaat om zogenaamde cafetariamodellen of om autoregelingen.

Loonbelasting. Sociale verzekeringen

Identificatieplicht

Eenvoudige zaken gaan in de praktijk nog wel eens mis. Dat kost je veel geld wanneer de Belastingdienst naheffingen oplegt. Voorbeelden zijn het voldoen aan en uitvoering van de identificatieplicht, zoals het controleren van de gegevens en geldigheid van identiteitsbewijzen. Ook als je buitenlandse medewerkers in dienst heeft, adviseren we je graag over loonbelasting en sociale verzekeringen.

Looncontroles

Als ondernemer heb je te maken met veel soorten belastingen, zoals de inkomsten-, omzet-, vennootschaps- en loonbelasting. Als je de zaken op fiscaal gebied goed voor elkaar heeft, profiteer je maximaal van het bedrijfsresultaat.

Besparingen en risico’s

Onze specialisten bekijken voor jou de mogelijkheden, besparingen en risico’s. Daarbij kun je denken aan:

Sociale verzekeringen

Je bedrijf is door de Belastingdienst ingedeeld in een bedrijfssector. Deze indeling bepaalt onder meer de sectorpremies sociale verzekeringen. Soms worden er fouten gemaakt bij de indeling, of veranderen de activiteiten van de onderneming zodat je onder een andere sector valt. Verkeerde sectorindeling kan betekenen dat je veel te veel premie betaalt of dat je jaren te weinig betaalt. Een goede controle is daarom geen overbodige luxe. Onze adviseurs van de Adviesgroep Personeel & Salaris zijn je hierbij graag van dienst.

Directeur grootaandeelhouder

Ben je directeur grootaandeelhouder (dga) en statutair bestuurder van een BV? Dan heb je te maken met een wirwar aan regels voor de verzekeringsplicht. Laat je positie beoordelen door onze specialisten en bespaar veel ellende en geld.