Zoeken op

Zoeken op

Alles

26 november, 2018

‘MTH accountants & adviseurs’ en ‘Accountants en Adviesgroep LOS’ bundelen krachten

Hét klankbord van ondernemend Amersfoort

In een snel veranderende markt hebben MTH accountants & adviseurs en Accountants en Adviesgroep LOS in Amersfoort elkaar gevonden op het gebied van innovatie en stijl van dienstverlening. “Een jaarrekening is geen unique selling point meer. Cliënten verwachten veel meer van ons. Complete ontzorging van de cliënten zit in onze genen”, aldus Sacha Hollestelle van LOS. Bertjan Ruijter van MTH licht de krachtenbundeling toe: ‘’Het is de missie van MTH om bij te dragen aan persoonlijk geluk, zakelijk succes en maatschappelijke voorspoed. Dit doen wij door ondernemend Nederland en onze medewerkers te ondersteunen met hoogwaardige kennis en betekenisvolle relaties. Met de aansluiting van het innovatieve team van LOS kunnen we deze missie nog beter waarmaken. Samen kunnen wij onder de gezamenlijke merknaam van MTH hét klankbord van de regio Amersfoort zijn.’’

Moore MTH vestiging

Woning ondernemingsvermogen

Is de woning ondernemingsvermogen, dan zijn de kosten van een airco aftrekbaar. Je kunt bij aanschaf van een woning de woning als ondernemingsvermogen aanmerken, als je minstens 10% van de woning zakelijk gebruikt. Je moet wel rekening houden met een eventueel privévoordeel als je de werkkamer ook deels privé gebruikt, maar dat zal op een werkkamer te verwaarlozen zijn.

Woning is privévermogen

Het komt vaker voor dat zzp’ers de woning tot het privévermogen in plaats van het ondernemingsvermogen rekenen. Voor de werkkamer in de woning kun je dan meestal geen kosten in aftrek brengen, tenzij de kamer een zelfstandig onderdeel van de woning vormt én u voldoende inkomen in of vanuit de werkkamer verdient.

Let op!
Een werkkamer is pas zelfstandig als deze een eigen ingang heeft en eigen sanitair en je deze dus ook zou kunnen verhuren aan een derde.

Een airco in een werkkamer die niet zelfstandig is en tot het privévermogen behoort, kun je niet ten laste van de winst brengen.

Investeringsaftrek?

Als je als ondernemer een airco aanschaft, heb je in beginsel wel recht op de investeringsaftrek voor kleinschalige investeringen. Dit is ook het geval als de airco zelf niet aftrekbaar is van de winst. Je moet wel aan alle standaard voorwaarden voldoen. Zo moet de airco minstens € 450 kosten, moet je in het jaar meer dan € 2.300 aan investeringen plegen en niet meer dan € 318.449. De investeringsaftrek bedraagt maximaal 28% en wordt procentueel minder naarmate je meer investeert.

Wat scheelt dat nu?

Stel dat je een airco van € 3.000 ex btw aanschaft en dat je hierop 28% investeringsaftrek krijgt. Bij een belastingtarief van bijvoorbeeld 38,1% (schijf 2 en 3) scheelt dit, rekening houdend met de mkb-winstvrijstelling, € 275 netto aan te betalen belasting. Dit levert toch een leuk bedrag op. Ruim voldoende voor een lekker weekendje aan zee!

Vragen over de aftrek van de aanschafkosten van een airco, neem dan contact met ons op.

Meer artikelen