Zoeken op

Zoeken op

Alles

13 mei, 2019

MTH wordt ‘Business Buddie’ van UNICEF

MTH gaat kwetsbare kinderen helpen. Het bedrijf sluit zich aan bij de UNICEF Business Buddies en gaat zich met UNICEF inzetten voor de rechten van kinderen. ‘We zijn superblij met de bijdrage van Moore MTH, aldus Joliene Heimgartner van UNICEF Nederland. ‘Zonder hulp kan UNICEF lang niet zoveel werk verzetten. Met dit bedrag kunnen we extra kinderen helpen in een van de vele landen waar we werken.’

Word ook Business Buddie
Moore MTH business buddy

Samenwerking

De samenwerking is eigenlijk heel vanzelfsprekend, vertelt Ben Heimensen, partner van Moore MTH. ‘Wij horen vaak de vraag: wat doen jullie voor de maatschappij? Daar geven we met deze actie antwoord op. Door ons met UNICEF te verbinden horen we bij een grote organisatie die op mondiale schaal kinderen extra hulp geeft. Als werkgever van veel jong talent vinden wij de ontwikkeling van jongeren belangrijk. Het kunnen opgroeien in een omgeving waar je je talent kan ontwikkelen en kan inzetten zal uiteindelijk de wereld alleen maar beter maken.

Dankzij de bijdragen van Moore MTH als één van de UNICEF Business Buddies kan UNICEF zich de komende jaren inzetten voor bijvoorbeeld jongeren tussen de 10 en 18 jaar. In 2030 zullen er acht keer meer jongeren dan kinderen zijn. De meesten zullen in lage- en middeninkomenslanden wonen. Ze hebben allemaal recht op een bestaan waarin ze zich optimaal kunnen ontplooien, nu én in de toekomst.

Het is daarom belangrijk dat jongeren zich op hun toekomst voorbereiden, want dan is de kans een stuk groter dat ze later een baan vinden en bovendien mentaal en lichamelijk gezonder zijn. UNICEF wil hen een gereedschapskist geven. Met een goede opleiding kunnen jongeren een actieve bijdrage leveren aan de maatschappij en deelnemen aan de veeleisende arbeidsmarkt van de 21ste eeuw. En als ze weerbaar zijn en weten dat ze rechten hebben, kunnen ze beter voor zichzelf en anderen opkomen.

“Dit alles sluit goed aan bij onze misse en kernwaarden”, vertelt Ben Heimensen. “De jeugd heeft immers de toekomst, wij vinden het belangrijk een steentje bij te dragen aan het persoonlijk geluk van mensen. Als werkgever van veel jong talent vindt Moore MTH de ontwikkeling van jonge mensen belangrijk. Het kunnen opgroeien in een omgeving waar je je talent kan ontwikkelen en kan inzetten zal uiteindelijk de wereld alleen maar beter maken”, aldus Ben Heimensen.

‘Ieder bedrijf, groot of klein, is welkom zich in te zetten voor UNICEF’, zegt Joliene Heimgartner van UNICEF Nederland. ‘Dus: word UNICEF Business Buddie en maak met jouw bedrijf een verschil in de wereld van kinderen, waar ook ter wereld.’

Zie voor meer informatie:
www.unicef.nl/businessbuddies

Meer artikelen