Zoeken op

Zoeken op

Alles

Internationaal

Ondernemen en wonen in Duitsland

Met je bedrijf heb je plannen om te ondernemen in ons buurland. In de praktijk is dit vaak ingewikkelder dan verwacht. Niet alleen de cultuur is anders. Er is allerlei wet- en regelgeving waar je rekening mee moet houden. Om te voldoen aan de grote vraag naar advies en begeleiding voor het ondernemen en wonen in Duitsland, hebben wij onze kennis gebundeld in de ‘German Desk’.

International
Ondernemen in Duitsland, berlijn

Wonen / werken in Duitsland

Je hebt plannen om in Duitsland te gaan wonen, respectievelijk te werken. Auf geht’s! Het klinkt eenvoudig, maar er zijn veel zaken die kunnen afwijken van de regelingen in he eigen land. Ook in dit geval kan onze German Desk behulpzaam zijn.

De German Desk

Zowel in Nederland als in Duitsland biedt de German Desk fiscale en financiële expertise en ondersteuning bij het ondernemen, wonen en werken over de grens. Wij zijn aangesloten bij Moore, een toonaangevend wereldwijd netwerk van accountants en belastingadviseurs, met een groot aantal partnerkantoren in Duitsland waarmee wij nauw samenwerken. Samen met onze Duitse partners kunnen wij jou met raad en daad terzijde staan, zowel wat betreft de gevolgen van de uitbreiding / verhuizing vanuit Nederlands perspectief, als met ondersteuning in Duitsland op het gebied van:

  • belastingen (waaronder winstbelasting, loonbelasting, inkomstenbelasting en omzetbelasting),
  • accountancy (controle, jaarrekeningen, administratie)
  • corporate finance,
  • salarisadministratie en HR-diensten.

Je bent bij de German Desk in goede handen, daar kun je op vertrouwen.

Praktische vragen

Je wilt snel en efficiënt antwoord op vragen als: · Waar is mijn onderneming belastingplichtig en waarvoor? Is er publicatieplicht en/of controleplicht en hoe kan ik eenvoudig aan deze verplichtingen voldoen? · Hoe en waar moet een salarisadministratie worden gevoerd? Hoe zit dat met arbeidsrecht? Wat zijn mijn verplichtingen, maar ook de mogelijkheden bij detachering? · Hoe zit het met de sociale verzekeringsplicht en hoe stem ik alles goed op elkaar af, zodat mijn zaken optimaal geregeld zijn? · Wat zijn aandachtspunten bij overname van een bestaande onderneming? · Waar moet ik op letten als ik dat huisje aan zee of een (bedrijfs)pand koop en eventueel verhuur? · Waar en hoe kan ik als ondernemer mijn pensioen genieten en welke fiscale zaken komen hierbij kijken?

Relaties bouwen, waarde creëren

Je wilt een goed advies of gewoon eens sparren over verhuis- of ondernemingsplannen in den vreemde. Wij willen daarvoor jouw klankbord zijn, in welke fase de onderneming of carrière zich ook bevindt. Want wij geloven al meer dan 65 jaar dat ondernemers het verschil maken. Voor onze welvaart. Voor ons welzijn. Voor Nederland. Er is altijd een mogelijkheid om kennis te maken bij jou in de buurt. Tot binnenkort!

Contactgegevens

Moore MTH
Kruisweg 799 A-B
2132 NG Hoofddorp

+31 23 55 55 000
E: [email protected]

Contact

Direct persoonlijk contact?

Ontmoet onze specialisten.

Holger Buch

Partner audit

drs. Holger Buch RA

Peter van de Linde

Tax lawyer

mr. drs. Peter van de Linde

Holger Buch

Partner audit

drs. Holger Buch RA

Peter van de Linde

Tax lawyer

mr. drs. Peter van de Linde