Zoeken op

Zoeken op

Alles

Personeel en Salaris

Ontslag

Wanneer je als werknemer wordt ontslagen, dan heb je meestal recht op een ontslagvergoeding. Dit wordt ook wel een ‘gouden handdruk’ genoemd. De hoogte van deze vergoeding wordt bepaald op basis van de zogenaamde kantonrechtersformule.

Hiermee kun je berekenen waar je als werknemer bij ontslag recht op hebt. Onze arbeidsrechtadviseurs begeleiden je graag in dit traject en rekenen voor je uit waar je recht op hebt. Zo helpen wij je maximaal voordeel uit het ontslag te halen.

Zodra er met de werkgever overeenstemming is bereikt (al dan niet via de rechter) over de hoogte van de ontslagvergoeding, dan ontstaat de vraag hoe je deze vergoeding wilt ontvangen. Fiscale en sociale aspecten spelen in die keuze een belangrijke rol.

Personeel en salaris
Moore MTH typen 2

Keuzemogelijkheden

Voor de uitkering van de ontslagvergoeding heb je verschillende keuzemogelijkheden:

Een groot voordeel van de stamrecht b.v. ten opzichte van het onderbrengen bij een verzekeraar of het geld storten op een geblokkeerde rekening, is dat je volledige beleggingsvrijheid hebt. Je kunt het bruto bedrag van de stamrecht b.v. lenen voor het beginnen van een eenmanszaak of het aflossen van een deel van de hypotheek. De b.v. kan ook zelf een bedrijf starten of een beleggingspandje kopen van de ontslagvergoeding. Als je kiest voor de flexibiliteit van een stamrecht b.v. betaal je wel de instandhoudingskosten van een b.v. (circa 1.500 euro per jaar), maar houd je provisies voor verzekeraars of banken in de knip.

Persoonlijk advies

Welke keuze je ook maakt, de oprichting en instandhouding van een stamrecht b.v. en de besteding of belegging van een gouden handdruk vragen een gedegen en betrouwbare planning. Je Moore MTH adviseur adviseert je graag wat in jouw geval de beste optie is. Neem contact op met een van onze specialisten van een vestiging in de buurt.