Zoeken op

Zoeken op

Alles

Downloads

Whitepapers

Op deze pagina vind je whitepapers met informatie over verschillende onderwerpen.

Heb je een inhoudelijke vraag? Neem dan gerust contact met ons op. Wij staan voor je klaar.

Contact
whitepapers

Downloads

Onze collega’s maken speciaal voor jou handige Whitepapers, zodat jij helemaal op de hoogte bent van actuele en relevante thema’s: succesvol ondernemen in het buitenland, belastingheffing bij overlijden, bedrijfsgroei én meer.

Succesvol ondernemen in het buitenland

Denk je er als ondernemer over om te gaan exporteren, overweeg je om een buitenlandse vestiging te openen of om een bedrijf over te nemen in het buitenland? Dan krijg je te maken met de verschillende uitdagingen van internationaal ondernemen. Daarover spraken we in ons webinar De Talks. In onderstaande whitepaper vind je een overizcht van Europese landen

International R&D Facilities

Belastingheffing bij overlijden

Een overlijden is nooit leuk. Te veel belasting betalen ook niet. Wat je allemaal kan regelen om jouw nabestaanden financieel verzorgd achter te laten bespraken we in ons webinar De Talks. Deze zaken verwerkten we in een handige checklist. Aan de hand van deze lijst weet je precies wat raadzaam is om vast te leggen en te delen met jouw nabestaanden.

Checklist bij overlijden

Grip op jouw bedrijfsgroei

Hoe houd je het ondernemen leuk en hoe blijf je als ondernemer in je kracht staan? In ons webinar De Talks werd besproken hoe je jouw organisatiestructuur concreet kan veranderen. Daarnaast kwam aan bod hoe je meer grip krijgt op werkkapitaal.

Betere samenwerking binnen teams

Groeifasen bedrijf

ESG, wat moet je ermee?

Vanaf 2024 wordt ESG verplicht voor beursgenoteerde bedrijven en tot 2027 wordt ernaar toegewerkt om dit te verplichten voor alle ondernemingen wereldwijd. Maar wat moet je met ESG? In ons webinar De Talks werd besproken wat ESG inhoudt en wat je ermee moet als ondernemer. Daarnaast kwam aan bod of deze wetgeving voor alle bedrijven geldt. Tot slot kwam nog een goede tip: Onderneem nu actie! Hoe? Bekijk de infographic.

Tijdlijn CSRD

Boekhouding uitbesteden, focus op ondernemen

Vaak heb jij als ondernemer wel een gevoel over hoe het gaat met jouw onderneming. Hoe match je dit onderbuikgevoel met de werkelijke cijfers? Het beschikken over de juiste managementinformatie is hiervoor essentieel kwam naar voren in ons webinar De Talks. Door het optimaal inrichten van de financiële processen, til jij jouw onderneming naar een hoger plan. Ons dochterbedrijf moni kan je hierbij helpen.

Boekhouding uitbesteden

Bedrijf verkopen aan management

Je vindt continuïteit van je onderneming belangrijk, maar je bent zelf nog niet toe aan een volledige (strategische) verkoop? Dan is de verkoop van een deel van de aandelen aan het management een prima mogelijkheid vertelden we in ons webinar De Talks. Welke (fiscale) aandachtspunten zijn belangrijk bij dit proces? En welke doelstellingen kun je als ondernemer hierbij realiseren?

Stappenplan managementparticipatie

HR- en salarisadministratie

Bij het structureren van HR- en salarisadministratie, is het cruciaal om de juiste prioriteiten te stellen. Dit kwam aan bod in ons webinar De Talks. Denk hierbij aan toegankelijkheid van personeelsdata, het verzamelen van gegevens van nieuwe medewerkers of het registreren van verlofdagen.

Drie prioriteiten voor jouw hr- en salarisadministratie

Stappenplan internationale detachering

Als je als ondernemer internationaal zaken gaat doen, dan komt er veel op je af. Voor welke valkuilen moet je bijvoorbeeld waken? Wat zijn de lessen en waar we van kunnen leren. Ook de tips noemden we in ons webinar De Talks. In deze whitepaper vind je een stappenplan voor internationale detachering.

Internationale detachering buiten EU

Activiteitenkalender verantwoordingen

Zorgaanbieders leveren het hele jaar zorg aan cliënten en deelnemers. Deze zorg wordt met maatschappelijke gelden bekostigd, waarvan zorgkantoren, overheden en zorgverzekeraars in het nieuwe jaar verantwoordingen verwachten. Voor zorgaanbieders een jaarlijks terugkerende situatie, die veel tijd, aandacht en misschien ook wel frustratie oplevert. Speciaal voor ons webinar De Talks hebben wij een infographic voor jou opgesteld met belangrijke data.

Belangrijke data voor eindverantwoordelijken in de zorgsector

Preventie van verzuim

Focus op preventie van verzuim zorgt niet alleen voor kostenbesparing, maar zorgt ook voor gezonde, tevreden en gelukkige medewerkers. Hierdoor stijgt productiviteit en bevlogenheid. Voor jou als ondernemer een belangrijk thema dat we bespraken in ons webinar De Talks. Werknemers zijn immers het werkkapitaal, hun welbevinden is daarom een groot goed voor jou en jouw bedrijf. Maar wat moet je doen bij een zieke werknemer? Bekijk de infographic.

Wat te doen bij een zieke werknemer

Duurzaam ondernemen

Verduurzaming is inmiddels niet meer weg te denken uit het bedrijfsleven, vertelden we in ons webinar De Talks. Bij veel bedrijven staat het op de agenda en wordt er structureel aandacht aan besteed. De urgentie om hiermee aan de slag te gaan, wordt ook door wet- en regelgeving onderstreept. Vraag een subsidie aan of ga met praktische stappen aan de slag.

Subsidie voor energie advies

Praktische stappen met enorm effect