Zoeken op

Zoeken op

Alles

Downloads

Whitepapers

Op deze pagina vind je whitepapers met informatie over verschillende onderwerpen.

Heb je een inhoudelijke vraag? Neem dan gerust contact met ons op. Wij staan voor je klaar.

Contact
Whitepapers

Downloads

Onze collega’s maken speciaal voor jou handige Whitepapers zodat jij helemaal op de hoogte bent van actuele en relevante thema’s: zoals internationale detachering, preventie van verzuim, duurzaam ondernemen én meer. Elke eerste dinsdag van de maand nemen we je in ongeveer 45 minuten mee in steeds een ander onderwerp dat interessant is voor jou. Zowel specialisten van Moore MTH als sprekers vanuit het werkveld én ondernemers uit de praktijk komen aan het woord.

Bedrijf verkopen aan management

Je vindt continuïteit van je onderneming belangrijk, maar je bent zelf nog niet toe aan een volledige (strategische) verkoop? Dan is de verkoop van een deel van de aandelen aan het management een prima mogelijkheid. Welke (fiscale) aandachtspunten zijn belangrijk bij dit proces? En welke doelstellingen kun je als ondernemer hierbij realiseren?

Stappenplan managementparticipatie

HR- en salarisadministratie

Bij het structureren van HR- en salarisadministratie, is het cruciaal om de juiste prioriteiten te stellen. Denk hierbij aan toegankelijkheid van personeelsdata, het verzamelen van gegevens van nieuwe medewerkers of het registreren van verlofdagen.

Drie prioriteiten voor jouw hr- en salarisadministratie

Stappenplan internationale detachering

Als je als ondernemer internationaal zaken gaat doen, dan komt er veel op je af. Voor welke valkuilen moet je bijvoorbeeld waken? Wat zijn de lessen en waar we van kunnen leren. En wat zijn de tips? In deze whitepaper vind je een stappenplan voor internationale detachering.

Internationale detachering buiten EU

Activiteitenkalender verantwoordingen

Zorgaanbieders leveren het hele jaar zorg aan cliënten en deelnemers. Deze zorg wordt met maatschappelijke gelden bekostigd, waarvan zorgkantoren, overheden en zorgverzekeraars in het nieuwe jaar verantwoordingen verwachten. Voor zorgaanbieders een jaarlijks terugkerende situatie, die veel tijd, aandacht en misschien ook wel frustratie oplevert. Speciaal voor De Talks hebben wij een infographic voor jou opgesteld met belangrijke data.

Belangrijke data voor eindverantwoordelijken in de zorgsector

Preventie van verzuim

Focus op preventie van verzuim zorgt niet alleen voor kostenbesparing, maar zorgt ook voor gezonde, tevreden en gelukkige medewerkers. Hierdoor stijgt productiviteit en bevlogenheid. Voor jou als ondernemer een belangrijk thema. Werknemers zijn immers het werkkapitaal, hun welbevinden is daarom een groot goed voor jou en jouw bedrijf. Maar wat moet je doen bij een zieke werknemer? Bekijk de infographic.

Wat te doen bij een zieke werknemer

Duurzaam ondernemen

Verduurzaming is inmiddels niet meer weg te denken uit het bedrijfsleven. Bij veel bedrijven staat het op de agenda en wordt er structureel aandacht aan besteed. De urgentie om hiermee aan de slag te gaan, wordt ook door wet- en regelgeving onderstreept. Vraag een subsidie aan of ga met praktische stappen aan de slag.

Subsidie voor energie advies

Praktische stappen met enorm effect