Zoeken op

Zoeken op

Alles

Over ons

eHerkenning

eHerkenning is een veilige en betrouwbare inlogmethode. De overheid stelt daarom eHerkenning verplicht om te kunnen inloggen bij overheidswebsites!

Wat is eHerkenning?
eHerkenning voor bedrijven is vergelijkbaar met wat DigiD is voor particulieren. eHerkenning maakt diensten veilig online toegankelijk voor ondernemers.

Over de organisatie
eHerkenning logo

Waarom voor jou relevant?

Wanneer gaat eHerkenning in?

Gebruik van eHerkenning is verplicht voor de werkgeversportal van het UWV. Nu al is eHerkenning te gebruiken bij ruim 400 organisaties (semi-)publieke sector zoals bijvoorbeeld Belastingdienst of jouw gemeente.

We raden jou daarom aan om jouw eHerkenning zo spoedig mogelijk aan te vragen. Vanwege lange verwerkingstijden kan het raadzaam zijn een spoedaanvraag in te dienen.

Wat moet ik doen?

Stap 1: Vraag eHerkenning aan voor je eigen organisatie. Op www.eherkenning.nl lees je hoe eHerkenning aanvraagt. We adviseren tenminste eHerkenning niveau 3 (EH3) aan te vragen. Vanwege lange verwerkingstijden kan een spoedaanvraag nodig zijn.

Stap 2: Machtig zonodig ook Moore MTH met een ketenmachtiging om namens jouw bedrijf te kunnen inloggen. Of dit nodig is is afhankelijk van de afgesproken dienstverlening van Moore MTH. Machtigingen aan Moore MTH of anderen kun je op elk moment weer intrekken.

Hoe machtig ik Moore MTH voor eHerkenning?

Vul het machtigingsformulier in.

– Kan Moore MTH mij helpen met het invullen van de aanvraag- en het machtigingsformulier? Omdat wij niet over alle persoonsgegevens beschikken kunnen wij de aanvraag niet verder voor je voorbereiden of indienen. Wanneer je een gegevens van de bevoegd vertegenwoordiger (e-mail, mobiel nummer, kopie geldig ID-bewijs) en dezelfde gegevens van de gebruiker bij de hand heeft spreken beide formulieren voor zich. Wanneer je desondanks vragen hebt kun je deze stellen via [email protected].

Welke leverancier kan ik het beste kiezen?

We zien dat het verstrekken van een ketenmachtiging aan Moore MTH via leverancier KPN (relatief) soepel verloopt. Wij adviseren daarom leverancier KPN. Het is vanzelfsprekend ook mogelijk om een andere leverancier te kiezen. Geef dan (alle vestigingen van) Moore MTH accountants & adviseurs b.v. (kvk 39095983) op als intermediair en mail een afschrift van de verstrekte eHerkenning naar [email protected] zodat wij deze ketenmachtiging kunnen registreren.

Bekende bugs bij het aanvragen van een ketenmachtiging:

Wanneer je bij KPN na het aanvragen van een eHerkenningsmiddel hetzelfde e-mailadres gebruikt voor het aanvragen van een ketenmachtiging via de website van Moore MTH ontvang je een foutmelding. Dit is een bij KPN bekende bug. De oplossing is een alternatief e-mailadres te gebruiken bij de aanvraag ketenmachtiging.
De bevestigingsmail welke je ontvangt na de aanvraag ketenmachtiging wekt de indruk dat sprake is van een nieuwe aanvraag eHerkenning. Dit is echter niet het geval. Wij hebben KPN verzocht de tekst van deze e-mail aan te passen.

Ik heb een eenmanszaak zonder personeel. Wat is voor mij het nut van deze registratie?

Op korte termijn heb je geen eHerkenning nodig. Je hoeft ook Moore MTH niet te machtigen. Wel verwachten we dat eHerkenning (net als DigiD destijds) een vlucht zal nemen en dat voor het inloggen op overheidsportalen of het afnemen van digitale overheidsdiensten je afhankelijk bent van eHerkenning.

Ik heb meerdere ondernemingen, hoe zit dat?

Je hoeft niet voor elke organisatie opnieuw een eHerkenningsmiddel aan te vragen. Je kunt aan 1 eHerkenningsmiddel de verschillende KvK-nummers van de ondernemingen koppelen. Wel kan het (afhankelijk van de dienstverlening) nodig zijn dat je Moore MTH voor meerdere ondernemingen een ketenmachtiging verstrekt. Dit is bijvoorbeeld het geval wanneer personeel in meerdere vennootschappen werkzaam is.

Wanneer informeert Moore MTH over eHerkenning?

Het UWV (m.i.v. 1 november 2019) en Pensioenfonds Metaal & Techniek (m.i.v. 1 januari 2020) hebben het inloggen met de eHerkenning inmiddels verplicht. Zonder eHerkenningsmiddel kun je niet meer inloggen bij deze dienstverleners. Zonder Ketenmachtiging eHerkenning kan Moore MTH bij deze dienstverleners niet inloggen of gegevens raadplegen terwijl dit wel (regelmatig) nodig is voor onze dienstverlening.

Veel andere overheidsdienstverleners zoals lokale gemeenten bieden wel de mogelijkheid om in te loggen met eHerkenning maar stellen dit (nog) niet verplicht.

Ik heb nog meer vragen!

Voor algemene vragen over e-herkenning verwijzen we naar de website www.eherkenning.nl.

Wil je graag dat wij je helpen of heb je vragen over de ketenmachtiging voor Moore MTH? Stuur dan een e-mail naar [email protected].

Wij helpen je graag verder!