Zoeken op

Zoeken op

Alles

Kennisgroepen

Stichtingen en verenigingen

Met ingang van 1 januari 2014 gelden aanvullende wettelijke eisen voor de verkrijging en het behoud van de ANBI-status. Om ANBI’s bij de jaarlijkse publicatieplicht te ondersteunen heeft Moore MTH het ANBI-Internetportaal ontwikkeld. Via dit portaal kan de instelling jaarlijks de vereiste gegevens openbaar maken. Wij zorgen voor een efficiënte en volledige publicatie. Kijk voor meer informatie op de website van ANBI.

Kennisgroepen
Voetbaltraining

Weten is meten

Als bestuurder van een stichting of vereniging sta je voor de uitdaging om met de beschikbare middelen doelstellingen te realiseren. Dat begint met inzicht. Met goede informatie kun je de juiste prioriteiten, risico’s en kansen bepalen.

Heb je de focus van het beleid bepaald, dan wil je de financiële gevolgen hiervan kennen. Ook wil je weten of doelstellingen daadwerkelijk worden gehaald. Dit kun je toetsen met zowel financiële als niet-financiële indicatoren. Hiervoor hebben we specifieke praktische instrumenten ontwikkeld. Deze geven je betrouwbare managementinformatie, goede liquiditeitsbewaking, gedegen administratie en een toereikende interne beheersing.

Fiscale kansen

Voor stichtingen en verenigingen gelden speciale fiscale regelingen voor het belonen van vrijwilligers, omzetbelasting over ontvangen subsidies, gehele of gedeeltelijke belastingplicht voor de vennootschapsbelasting of de ANBI-regeling. Je adviseur vertelt graag meer over de fiscale kansen zodat je optimaal profiteert van de mogelijkheden.

Medewerkers

Je wil de personeelszaken goed geregeld hebben. Maar je ontkomt niet aan een wirwar aan regels. Wanneer is iemand een vrijwilliger en wanneer een werknemer? Wat houdt het in als je werkgever bent? Een loonadministratie, personeelsdossiers, een prettige werkomgeving en blijvende motivatie van werknemers horen er allemaal bij. Daarnaast hebben veel stichtingen en verenigingen te maken met sectorindeling, CAO- en pensioenperikelen en de bijzondere rechtsverhouding voor leden van de Raad van Toezicht en bestuursleden. Je adviseur brengt het helder en overzichtelijk in kaart zodat je weet dat alles goed geregeld is.

Accountantscontrole

Je mag van ons verwachten dat wij de controle van uw jaarrekening of subsidieafrekening efficiënt en effectief voor je uitvoeren. Bovendien controleren wij niet alleen cijfers, maar beoordelen we ook de effectiviteit van interne beheersingmaatregelen. Samen met jou bekijken we vervolgens hoe je verbeterpunten het beste in de organisatie kunt oppakken zodat je risico’s beperkt en (maatschappelijk) rendement verder kunt verbeteren.

Contact

De Kennisgroep Stichtingen & Verenigingen houdt de ontwikkelingen bij stichtingen en verenigingen nauwlettend in de gaten en vertaalt deze naar praktische ondersteuning bij actuele vraagstukken waar je mee te maken hebt. Zo kunnen wij voor jou de juiste sparringpartner zijn. Bel 0320 23 24 35 en neem contact op met een adviseur van een vestiging in de buurt. Wij staan voor je klaar.


 

Ontmoet onze specialisten

Jan Bos

Jan Bos

Adviseur stichtingen en verenigingen + kinderopvang

[email protected]

Leon Boerboom RA

Adviseur stichtingen en verenigingen

[email protected]

Arjen ter Horst

Arjen ter Horst AA

Adviseur stichtingen en verenigingen + zorg

[email protected]

Sacha Hollestelle

Sacha Hollestelle MSc RA

Adviseur stichtingen en verenigingen

[email protected]

Wil je persoonlijk advies?

Als full service financieel advieskantoor helpen wij jou bij alle financiële en fiscale vragen op het gebied van AccountancyAuditBelastingadviesBTWCorporate FinancePersoneel en salaris, en Online diensten.

Neem gerust contact met ons op.