Zoeken op

Zoeken op

Alles

Personeel en Salaris

Uit dienst & Ontslag

Hoe regel je uit dienst & ontslag? Wat is de beste manier om mijn werknemer te ontslaan? Hoe zorg ik ervoor dat mijn ongewenste verloop daalt?

Samen met jou bekijken wij welke mogelijkheden er zijn en wat voor jou de beste manier is om afscheid te nemen van een werknemer.

Maak een afspraak
Uit dienst & Ontslag

De mogelijkheden

Fusie, gewijzigde concurrentieverhoudingen, economische ontwikkelingen of het niet aansluiten van de ambitie van een medewerker; je ontkomt er soms niet aan om werknemers te ontslaan. Samen met jou bekijken wij welke mogelijkheden er zijn en wat voor jou de beste manier is om afscheid te nemen van een werknemer. Wij nemen je de papieren afwikkeling uit handen en zorgen ervoor dat alles netjes wordt afgehandeld. Een exittraject is maatwerk. Ieder traject wordt op basis van een intakegesprek, het beschikbaar budget en de beschikbare tijd per individu samengesteld. Op deze manier streven onze HR adviseur ernaar om voor alle partijen acceptabele oplossing te bieden.

Ongewenst verloop heeft de meeste impact als het ervaren, getalenteerde mensen betreft die op belangrijke posities actief zijn. De kosten van vervanging zijn hoog. De directe kosten van werving, selectie, introductie en inwerken kunnen oplopen tot wel € 40.000, of zelfs meer. De indirecte kosten door verlies aan productiviteit kunnen oplopen tot meer dan een volledig jaarsalaris.

Aanpak van Moore MTH

Wij vinden het belangrijk om het ongewenste verloop te beperken door achterliggende oorzaken aan te pakken. Dit resulteert in een effectief exit beleid.

Een exit beleid geeft je:

 

De Moore MTH adviseurs bieden je:

 

Vragen?

Heb je vragen of wil je persoonlijk advies? Neem dan gerust contact met ons op. Of stel je vraag rechtstreeks aan een van onze adviseurs.