Zoeken op

Zoeken op

Alles

17 augustus, 2021

Verhuizing Moore MTH Hoofddorp naar Amsterdam

We hadden de wens om een Moore MTH-vestiging in Amsterdam te hebben, om internationaal georiënteerde ondernemers te helpen. Deze wens komt eind 2021 uit, als Moore MTH de deuren opent van een nieuwe vestiging op de voormalige NDSM-werf in Amsterdam Noord. “We zijn enorm blij met deze markante plek, die past bij onze ambitie en waar de energie van ondernemerschap voelbaar is”, zo vertelt Olaf ten Hoopen, voorzitter van het dagelijks bestuur.

Verhuizing Moore MTH Hoofddorp naar Amsterdam

MOORE Moore MTH

“MTH is lid van MOORE Global; een wereldwijd en belangrijk netwerk van onafhankelijke accountants- en advieskantoren. Daarmee zijn we een waardevolle adviseur voor Nederlandse bedrijven die internationaal zaken willen gaan doen en voor buitenlandse bedrijven die in Nederland zaken willen gaan doen. Samen met onze Rotterdamse collega’s DRV zijn wij Moore Nederland waarbij Moore MTH dus de regio Amsterdam bedient”, legt Olaf uit. “In de afgelopen jaren hebben we flink geïnvesteerd in ons internationale team. We namen in Hoofddorp een kantoor over met een internationale klantenkring en bijbehorende expertise en trokken specialisten aan. En terwijl we verder bouwen aan ons team, zien we dat de groep klanten die internationale expertise nodig heeft, gestaag groeit.  Onze vestiging in Hoofddorp verhuizen we deze herfst naar Amsterdam”, aldus Réni Uijl, belastingadviseur en vestigingsmanager

“We zijn enorm blij met deze markante plek, die past bij onze ambitie en waar de energie van ondernemerschap voelbaar is”

mr. Olaf ten Hoopen
Voorzitter dagelijks bestuur

Zoektocht naar ambitieuze locatie

Mike Zeeman, teamleider accountancy, knikt bevestigend en haakt erop aan; “Daarmee was natuurlijk de eerste vraag; waar in Amsterdam gaan we ons vestigen? Voor de nieuwe locatie hadden we een gebruikelijk wensenlijstje met zaken als; goede bereikbaarheid, geschikte kantoorruimtes en voldoende parkeerruimte. Verder vonden we het ook belangrijk dat de locatie écht bij ons zou passen en bij wat we willen uitstralen naar de markt. We zijn een serieuze en ambitieuze organisatie met een gezonde dosis durf en lef. Dat vind ik ook zo mooi aan Moore MTH”, legt Mike uit, terwijl hij van enthousiasme wat verder op het puntje van zijn stoel is gaan zitten. “Daarbij past dus ook een ambitieuze locatie, waar we verder kunnen inzetten op groei. En die locatie vonden we in het kantoorgebouw Kraanspoor op de voormalige NDSM-werf in Amsterdam Noord. Een markante plek met uitzicht over het IJ.”

Het Kraanspoor

Het Kraanspoor is de blikvanger van de Noord-IJ-oever en bestaat uit een 270 meter lange betonnen constructie, die in de tweede helft van de vorige eeuw dienstdeed als kraanspoor voor de twee grootste hijskranen van het Amsterdamse havengebied. Dankzij initiatiefneemster en architect Trude Hooykaas is het spoor behoed gebleven voor de sloop. Zij ontwierp een zwevend, transparant kantoorgebouw boven het bestaande kraanspoor, waarbij ze oud en nieuw integreerde en de sfeer van het historische Kraanspoor behield. Het Kraanspoor is niet alleen een spectaculair, maar ook een groen gebouw. Zo wordt het water uit het IJ ‘s zomers gebruikt om te koelen en ‘s winters om te verwarmen.

“Voor onze internationale klanten is een vestiging in Amsterdam belangrijk.”

mr. Erwin Morriën
Adviseur internationaal belastingrecht

Amsterdam belangrijk voor internationale netwerk

Waarom is het voor Moore MTH belangrijk om een vestiging in Amsterdam te hebben? “Daar zijn verschillende redenen voor”, reageert Erwin Morriën, hoofd internationaal team Moore MTH. “Voor onze internationale klanten en het internationale netwerk is een vestiging in Amsterdam belangrijk. Want hoe je het ook wendt of keert, Amsterdam is voor buitenlanders Nederland en vice versa”, lacht hij. “Bovendien is 10% van onze omzet van in totaal 42 miljoen euro, reeds gericht op de bestaande klanten in regio Amsterdam. Om relaties te bouwen vinden wij het regionale aanwezigheid en het begrijpen van de regio belangrijk. De vestiging in Amsterdam wordt een full service-locatie waarmee we onze klanten in de regio en Noord-Holland onze volledige dienstverlening aanbieden. Bovendien werken we intensief samen met de collega’s in Bussum en Almere’’.

Aantrekken en behouden van talent

“Een andere belangrijke reden om ons in Amsterdam te vestigen is het aantrekken van jonge talentvolle mensen, die graag carrière willen maken”, gaat Réni verder. “Ons werk is echt mensenwerk en dus is investeren in het vinden en behouden van mensen met de juiste expertise heel belangrijk. We zien dat vooral jong talent in het westen van het land gaat studeren. Zij willen daar het liefst blijven wonen en zoeken werk bij een uitdagend bedrijf op een inspirerende plek. Van onszelf weten we al dat we een gaaf bedrijf zijn”, zegt Réni, “en dat gaat de arbeidsmarkt nu ook weten. Onder andere door meer beleving aan ons bedrijf toe te voegen met een geweldige locatie. In Bussum werken we al vanuit zo’n prachtige locatie; een oude watertoren. En nu hebben we in Amsterdam ook zo’n bijzondere plek gevonden.”

“Een belangrijke reden om ons in Amsterdam te vestigen is het aantrekken van jonge talentvolle mensen, die graag carrière willen maken”

mr. Réni Uijl
Belastingadviseur

Inspirerende pioniersomgeving

“Kortom; Moore MTH Amsterdam wordt een inspirerende vestiging voor zowel onze klanten als voor onszelf . Als internationale klanten naar Nederland komen, willen ze ook graag een stukje Amsterdam beleven. Daar kunnen we straks optimaal in voorzien. Vanaf het Centraal Station vaar je met de gratis pont zo over het IJ naar ons kantoor. Daarmee is onze vestiging op een hele leuke manier heel goed bereikbaar”, vertelt Mike enthousiast. “Het voormalige NDSM-terrein is volop in ontwikkeling en die energie en het ondernemerschap voel je overal. Dat pionieren, dat wij ook zo goed kennen vanuit ons eigen pionieren in onze beginjaren in de polder, past naadloos bij ons.”

Praktisch

Vanaf november 2021 zijn we officieel verhuisd naar Amsterdam.

We hopen je snel welkom te kunnen heten op onze nieuwe locatie. Het nieuwe adres is Kraanspoor 16.  We zijn te bereiken op tel. 023 5555 000 of 020 8003 548

(foto: Christiaan de Bruijne)

“Vanaf hier kunnen we, naast het huidige werkgebied, ook het gebied in Noord-Holland boven het Noordzeekanaal verder verkennen.”

Mike Zeeman RA
Adviseur MKB

Moore MTH

Kraanspoor 16
1033 SM Amsterdam
Netherlands

Naar locatiepagina


Meer artikelen