Zoeken op

Zoeken op

Alles

1 februari 2022

Verantwoordingen en aandachtspunten voor de zorgsector

Dinsdag 1 februari om 19.30 uur stond De Talks in het teken van het thema: Verantwoordingen en aandachtspunten in de zorg.

De zorg komt tegenwoordig bijna dagelijks in het nieuws vanwege Covid-19. Een belangrijke situatie, maar de zorgbranche is natuurlijk nog groter dan dit onderwerp. Zorgaanbieders leveren het hele jaar zorg aan haar cliënten en deelnemers. Dit wordt met maatschappelijke gelden bekostigd, waarvan zorgkantoren, overheden en zorgverzekeraars in het nieuwe jaar verantwoordingen verwachten. Voor zorgaanbieders een jaarlijks terugkerende situatie, die veel tijd, aandacht en misschien ook wel frustraties opleveren. Waar moeten zorgaanbieders nu rekening mee houden bij de verantwoordingen?

 

Terugkijken webinar
Verantwoordingen en aandachtspunten voor de zorgsector

Samenvatting

Zorgaanbieders leveren het hele jaar zorg aan cliënten en deelnemers. Deze zorg wordt met maatschappelijke gelden bekostigd, waarvan zorgkantoren, overheden en zorgverzekeraars in het nieuwe jaar verantwoordingen verwachten. Voor jou als zorgaanbieder een belangrijk thema. Daarom ging onze Talks van dinsdag 1 februari over verantwoordingen en aandachtspunten in de zorg.

We gingen in gesprek met onze relatie Rob Buis, Rob is voorzitter Raad van Bestuur bij Zorgcoöperatie Klaver4you. Alweer meer dan 8 jaar. Zorgcoöperatie Klaver4you is een samenwerkingsverband van zorgaanbieders in Oost-Nederland. Inmiddels ondersteunt zij tientallen zorgaanbieders in de regio en faciliteert zij de zorg van ruim 900 cliënten. Als laatste is Klaver4you altijd bezig met het waarborgen en doorontwikkelen van kwalitatief goede zorg. Dat doen zij door voorlichting, kennisdeling en controle.

Ook collega Arjen ter Horst zit vanavond aan tafel. Arjen behaalt dit jaar een indrukwekkend jubileum bij Moore MTH: dit jaar werkt hij namelijk maar liefst 25 jaren bij ons. De afgelopen jaren heeft Arjen zich gespecialiseerd in de zorgsector en is hij betrokken bij diverse zorgondernemingen, waarbij hij de focus onder andere legt op kleinschalige zorgaanbieders en zorgboerderijen. Daarnaast is Arjen binnen Moore MTH verantwoordelijk voor het zorgteam.

In deze Talks werden tips gegeven over de jaarlijkse verantwoordingen en wat daar allemaal bij komt kijken. Dit zijn bijvoorbeeld de verschillende onderdelen van de verantwoordingen: productieverantwoording, nacalculatie en omzetverantwoording. Daarnaast kwam een overzicht van deadlines aan bod in 2022 die voor jou belangrijk kunnen zijn. In het webinar kwam ook de verantwoording voor zorg en jeugd naar voren. De WTZi-erkenning werd hierbij genoemd en welke voorwaarden hierop van toepassing zijn. Arjen vertelde dat onder de nieuwe regelgeving WTZa mogelijk alle zorgaanbieders, verplicht worden tot openbaarmaking van gegevens. Rob geeft je de PEST-analyse mee. Hiermee geeft hij zijn kijk op een breder perspectief van de zorgbranche. Ook de Wet Normering Topinkomens (WNT) werd behandeld en wat de vrijstellingen en uitzonderingen op deze wet zijn. Tot slot kwam nog een belangrijke tip aan bod: voorzie openbare documenten niet van handtekeningen i.v.m. fraude.

Wil je meer weten? Lees hier het uitgebreide verslag.

Wil je meer interessante evenementen van Moore MTH volgen? Op dinsdag 1 maart om 19.30 uur staat De Talks volledig in het teken van internationaal zakendoen. Internationaal belastingadviseur Erwin Morriën en Ingrid Boink – Senior adviseur loonheffingen – gaan tijdens deze Talks dieper in op waar je op moet letten als ondernemer als je internationaal zaken gaat doen. Je doet als ondernemer internationaal zaken, je wilt vanuit het buitenland in Nederland een bedrijf vestigen, of je bent een Nederlands bedrijf dat in het buitenland handel wil drijven? Dan komt er veel op je af!

Zorg ervoor dat je erbij bent en meld je nu alvast gratis aan.

Activiteitenkalender en/of gratis consult

Heb je naar aanleiding van de uitzending nog vragen of wil je persoonlijk advies? Vul dan het onderstaande formulier in om een gratis consultmoment aan te vragen.

Speciaal voor deze Talks hebben onze sprekers een activiteitenkalender gemaakt met belangrijke data voor jou als zorgaanbieder.

In de kalender vind je alle belangrijke data, toelichting én handige links over de jaarlijkse verantwoordingen in één overzicht. Doe er jouw voordeel mee!